Fördelarna med heltäckningsmatta

Det finns några stora Tack-Men-Nej-Tack då det kommer till inredning. Detaljer som under en period var heta - men som förmodligen aldrig kommer att bli det igen. Många skulle här räcka upp handen och säga att ett typiskt exempel på en sådan inredningsdetalj är heltäckningsmattan. Vi skulle dock säga att man har väldigt fel i detta. Heltäckningsmattan är på väg tillbaka - med full kraft. Och: detta - faktiskt - med all rätt.

Vi tänkte förklara varför heltäckningsmattan ska är värd att överväga hemma hos dig och vi tänkte göra det genom att rada upp några punkter som ser ut enligt följande:

  • Nytt material. Gårdagens heltäckningsmattor hade brister gällande sin kvalitet. De klarade inte av den dagliga belastningen, de torkade in och slutligen så brast de. tilld etta så kom även statisk elektricitet som en inte alltför välkommen gäst - du klev ner på din heltäckningsmatta på morgonen och fick en kyss under fötterna. Inte alls skönt. Nu då? Ja, de gamla modellerna är borta och ersatta av mattor med mer slitstarkt material och där antistatiska fibrer vävts in för att motverka den statiska elektriciteten.
  • Finare modeller. Färger, mönster och struktur har också kommit att utvecklas hos dagens heltäckningsmattor. De passar - kort sagt - in i vilket rum som helst och går att matcha oavsett vilken inredning du gillar. Det går även att komponera egna mönster hos många tillverkare.
  • Skönare att gå på. Denna punkt är naturlig. En heltäckningsmatta är mjuk och den är väldigt skön att gå på. Oavsett väderlek så är den behaglig att sätta ner sina fötter på; något som är en klar fördel en tidig vintermorgon.
  • Energisparande. Lägger man in en heltäckningsmatta så finns det pengar att tjäna rent energimässigt. Du kan sänka temperaturen med ungefär två grdaer i det rum dn ligger och det är naturligtvis väldigt positivt sett över en längre period.
  • Trygghet för barn. En heltäckningsmatta är dels skön att krypa på och dels så dämpar den om ditt barn skulle falla. Det här gör att barnrummet är en perfekt plats att lägga in mattan i fråga. Dessutom så dämpar den ljud också - något som säkerligen dina grannar kommer att uppskatta.

Där hade vi några av de anledningar vi tycker är värda att lyfta fram då man pratar om heltäckningsmattans stora återkomst. Dock så finns det även några nedsidor värda att nämna. Den naturliga är att städningen blir jobbigare. Du får vara beredd på att dammsuga betydligt oftare än vad du gör på ett vanligt trägolv. Detta då dammet fastnar och syns på ett helt annat sätt på en heltäckningsmatta.

Själva arbetet med att lägga in mattan kan också vara lite klurigt - men exempelvis här kan du hitta experter på området. Vi råder alltid att man tar hjälp med att lägga in mattan så att allting sker enligt konstens alla regler. Här kan man med fördel använda sig av Rot-avdraget och få till stånd ett mer fördelaktig pris. Genom Rot kan du dra av 30% av arbetskostnaden och detta med ett årligt tak om 50.000 kronor.

24 Oct 2017