Fördelar med att slipa betonggolv

betonngolvBetonggolv är något man kanske inte alltid lägger ned särskilt mycket energi på att vårda. Golvslipning och andra behandlingar förknippas ofta med trägolv, medan betong inte alltid får den omsorg det behöver.

Att slipa betonggolv är en enkel åtgärd som ger ytorna glans och lyster. Det är en tjänst som oftast passar bäst för industrier och olika offentliga verksamheter, men det har även blivit mer och mer populärt att ha betonggolv som privatperson. Det i form av en trend där man just eftersöker den kalla, industriella känslan.

Miljövänligt

Precis som med vilken sak som helst är det att föredra, åtminstone ur ett miljöperspektiv, att man underhåller snarare än skaffar nytt. Det här stämmer också när man till exempel talar om fasader eller fönster, som ofta kan renoveras istället för att byta ut helt.

Är det en stor yta är det en särskilt kostsam process att byta hela golvet. Genom att helt sonika slipa ditt betonggolv, får du ett golv som känns som nytt, men som skonar både plånboken och miljön.

Ekonomiskt

Som nämnt ovan är det en kostsam process att lägga ett helt nytt betonggolv. För just betong kanske det här stämmer särskilt väl, eftersom det ofta är industrier och offentliga lokaler som använder golvmaterialet. Det handlar inte sällan då om väldigt stora ytor, vilket gör en golvslipning mer prisvärd än ett golvbyte, jämfört med om golvbehandlingen skulle ske i ett mindre vardagsrum, exempelvis.

Estetiskt

Ett nyslipat golv är snyggt. Har du en trendig butikslokal eller lägenhet är det något som märks särskilt tydligt. Det blir lättare att hålla efter och lär lyfta helhetsintrycket av hela lokalen. Och så kommer det att vara ett tag – ett nyslipat betonggolv håller sig väl under mycket lång tid.

Robust och hållbart

Som nämnt ovan behåller ett nyslipat betonggolv sitt utseende under väldigt lång tid. Det här stämmer särskilt väl in på butikslokaler och lägenheter, där det inte är särskilt mycket trafik som kan skada golvet. För en fordonsverkstad eller en industrilokal finns maskiner, verktyg, installationer och annat som kommer att påverka golvet. Dessa kan av naturliga skäl alltså behöva slipa golvet lite oftare.

En investering i lokalen

En golvslipning är en investering i lokalen i fråga. Ponera att lokalen ska säljas inom överskådlig tid; ett nytt och fräscht golv kommer garanterat att ge ett bättre intryck hos spekulanterna. Golvet är en stor del av lokalen, och skicket på det är givetvis något som spelar stor roll för hur den upplevs.

11 Jan 2019