Fönsterputs gör att man ser omvärlden klarare

Om man levt i tron att världen är ett enda gråväder kan man bli mycket överraskad när man anlitar någon för fönsterputs. Kanske blir världen en ljusare plats?

Detta med att putsa fönster är mångas favoritsysselsättning på fritiden. Det är så roligt att ta fram utrustning och sedan ägna timmar åt att plocka bort lampor, krukväxter och allmänt krafs från fönsterbrädor innan man ens får börja. Sedan motionerar man armarna med stretch ganska länge. Efter det letar man gamla smörknivar så man kan öppna mellan fönstren. Bara roligt har man.

När detta är gjort kan man dessutom ha roligt ännu längre eftersom fönstren går utåt, inte inåt. Det är en spännande utmaning att få med redskapen upp på stegen och samtidigt fundera över invaliditetsersättning och musikval till begravningen. När man är klar är fönstren lindrigt rena men man kan iallafall se ut.

Fönsterputs passar tyvärr inte alla

Är man det minsta höjdrädd eller har problem med styrka eller helt enkelt har dåligt med tid kan man tyvärr inte ägna sig åt detta enkla och nyttiga nöje alla gånger. Saknad förmåga eller tidsaspekten kan helt hindra en från att putsa fönster och det är verkligen sorgligt. Men – man behöver inte misströsta helt.

Det finns firmor som sysslar just med att erbjuda hjälp med fönsterputs i Täby. Det kan aldrig kompensera någon för upplevelsen att putsa fönster själv men man kan iallafall få minst lika rena fönster som grannen. Praktiskt om man vill se ordentligt vad de egentligen håller på med inomhus.

Fönsterputs ska ske regelbundet och grundligt

Tvingas man anlita en firma vill man självklart ha en bra sådan. Erfarenhet och gärna lång sådan är ett hett önskemål. Pålitlighet och noggrannhet ett annat. Bara för att man inte kan göra jobbet själv betyder det inte att någon annan ska slarva.

Fler önskemål? Ett hett tips till är att anlita någon som är rädd om de anställda. Det är troligen inte roligt alls att se någon skada sig under arbetet. Säkerhet måste stå högt på önskelistan. En annan viktig sak? Man vill inte att världen ska bli smutsigare i samma takt som ens fönster blir renare. Miljön räknas.

7 Aug 2023