Finska tak med lång hållbarhet

Finsk kvalitet brukar borga för kvalitet. Så är Det med det mesta i vårt östra grannland. Vill man köpa kläder, glas, tyger eller tak, är det alltid med garantier om högsta kvalitet. Här tänker vi på gals som Iittala, tyger från Marimekko och andra produkter från Finland som har vunnit marknad utomlands och som bär namn med hög kvalitet. Så varför inte köpa plåttak från Finland som håller i minst 50 år? Det är så länge deras plåttak har garanti. Dessutom lovar de att de håller sig snygga i minst 20 år. Du kan känna dig trygg med deras plåttak, när det kommer både till hållbarhet som utseende. 

Viktigt välja hantverkare av rätta virket

Nu är det ju inte bara takets utseende som är det viktiga, det är ju lika viktigt att hantverkarna som lägger taket är noggranna, gör det efter branschens alla regler och inte fuskar. Ibland kan man tyvärr råka på hantverkare som tycker det är viktigare att det går snabbt och fort. Därför måste man varje gång kontrollera de hantverkare som man fundera på att anlita; vilken ekonomi har de? Är de på ruinens brant? Är de erfarna? Hur lång tid har de arbetat med detta? Även om hantverkaren skulle vara ny, innebär det ändå att han eller hon har fått en bra utbildning på företaget. Man kan lite mer på företaget än den enskilda hantverkaren. Vilka referenser har företaget som du funderar att anlita?

Om du funderar på ett plåttak, finns det olika slags tak som du kan lägga på ditt hus:

Jalo-plåttak

Detta är ett plåttak i stål och plåt för hållbarhetens skull. Den har en unik blandning av stål och plåt. Detta är ett av de bästa plåttaken som man kan få från Finland. Taken som heter Jalo har en vattentäthet som man når genom att bygga höga spontar och framkant på taket. Det finns inga synliga skruvar på taket, utan har en rak och linje av plåtarna.

Luja-plåttak

Detta är ett tak som påminner om tegeltak. Detta tak har även som de andra plåttaken en garanti på 50 års hållbarhet och 20 års hållbarhet på utseendet. Detta tegel-plåttak har en hög kvalitet.

Uljas-betong

Detta är ett klassiskt tegeltak med ljuddämpande egenskaper. Taket har blandade färgpigment i betongblandningen och en skyddande beläggning på betongen för att de ska hålla längre. Den som vill ha ett klassiskt tegeltak kan gott och väl välja detta betong-tegel tak.

Bor du i en mellanstor stad som Västerås har du cirka 50 företag som sysslar med takläggning. Välj då det som kan lägga något av dessa finska tak, så har du ett tak som håller i minst 50 år, och det är inte så dumt.

16 Apr 2018