Fina innergårdar för BRF:er

Vad kan man använda sin innergård till? Få är de medlemmar som tycker att man ska strunta i innergården och inte använda den gemensamma ytan till något som känns meningsfullt. Här tar vi upp för inspiration vad man kan använda si innergård till.

Detta kan man göra med en innergård

1. Göra rabatter och plantera blommor

Att plantera blommor och anlägga rabatter är ingen dum idé. Blommor ger en fin inramning till en innergård, förutom att det är vackert om man gör fina planteringar. Fina blommor ger avkoppling och vila. Då kan man plantera blommor och gräs, eller göra små, fina planteringar, en liten damm, fågelbad eller något annat. Det är oftast de mest ambitiösa medlemmarna som brukar engagera sig i att göra innergårdarna snygga.

2. Plantera grönsaker, bär och frukt

Vill man inte plantera blommor, kan man plantera grönsaker och ätbara bär och fruktträd. För barnen är det en bra sak att lära sig vilka slags bär som är ätbara, vilka frukter och liknande som man kan stoppa i munnen och inte bli förgiftas av.

3. Lägga en lekpark

Till lycka för alla barn är en lekpark roligt att ha. För de minsta räcker det med en sandlåda och några hinkar. För de större barnen vill man ha gungor, lekställningar och sportbanor, karuseller eller bara platser där de kan sitta och umgås.

4. Bygga en gemensam pool

Vill man anlägga en pool kan man behöva anlita ett företag som kommer och bygger den åt en. Längst ner ska man lägga en markduk, fylla på med grus, makadam, sand och sedan gjuta själva botten på poolen, bygga på med antingen stenskivor eller glasfiber för själva poolen. Bäst är att anltia någon som kan bygga och isolera en sådan pool.

Oavsett hur man vill bygga sin innergård behöver man beställa markarbete

Man kan behöva använda gjutasfalt, membranisolering för tätning, markarbete för bearbetningen av innergården, för terassbygget, eller om man vill bygga en snygg pergola eller annan konstruktion för att skugga mot sommarhettan. Betong är ett underskattat material, som kan användas till många saker som kan passa i en innergård. Varför inte anlita en markarbetande firma med erfarenhet av omfattande trädgårds- och markarbete? De kan även ge bra råd och tips på vad man kan använda innergården till och hur man bättre kan utnyttja de gemensamma ytorna. Det är GW Asfalt Trädgårdsanläggningar Ab som har arbetat mycket för BRF:er och anlagt många innergårdar.

29 Nov 2018