Fast mellan två våningar

Husets hjärta. Vad är det? En del säger köket. I en fastighet med flera våningar är det något annat. Bor du i lägenhet måste du ta dig upp dit, eller hur? Finns det bara trappor, tar du dem.

Det var en gång en mamma och hennes två små barn. Mamman skulle ta hissen med lillebror i barnvagnen och storasyster i handen. Hon skulle upp en våning, och det var bra att det fanns en hiss. Det var besvärligt att dra barnvagnen uppför trapporna och hålla koll på flickan samtidigt. Mamman tryckte på knappen, hissen rasslade igång, den var inte helt ny. Den drog sig sakta uppåt, men stannade plötsligt, mellan två våningar. Genom glasdörren kunde hon se ben och fötter på människor som stod och väntade på den andra våningen. Mamman blev rädd. Flickan såg knappen som det stod nödsignal på, och kunde lugna sin mamma. Snart kommer de och lagar hissen sa hon. 

Lyckan när du slipper ta trapporna

Trots att mamman blev rädd den gången och tyckte hela situationen var obehaglig, fortsatte hon att ta hissen. För efter att flickan tryckt på knappen, kom två montörer och fixade så att den lilla kabinen rasslade till igen och lyfte stadigt uppåt tills den kom till rätt våning. Mamman och barnen kunde komma ut lättade. Det här var en berättelse om att det brukar ordna sig. Även om det till att börja med är lite läskigt. Många människor väljer idag att ta trapporna upp några våningar, för att få en dos vardagsmotion. Men när man kommer hem en sen fredagseftermiddag, efter en lång vecka på jobbet, och en tur i mataffären. Då är man glad att det finns en hiss i fastigheten.

Det bästa är att kunna välja

Oavsett om man alltid av princip väljer trapporna, finns det tillfällen när en liten eldriven kabin är ovärderlig. Tänk dig följande, du har hittat din drömlägenhet, en fantastisk trea med världens utsikt och stor balkong på femte våningen. Du är så stolt och glad, och vill visa den för dina föräldrar. Din mamma vill så gärna se den, men med sina dåliga knän kan hon omöjligt ta sig uppför alla trapporna. Vad önskar du fanns i huset då? Eller när du skulle flytta in, och ingen av dina kompisar var beredda att hjälpa dig när du berättade att det var fem våningar upp utan hiss? Husets hjärta kan vara en hiss! Vi rekommenderar denna webbplatsen: https://hisskontakt.se/

23 Feb 2020