Ett epoxigolv klarar det mesta

Är ni trötta på golv som inte håller måttet? I så fall ska ni satsa på ett epoxigolv. Det är både slitstarkt, hållbart och väldigt lätt att hålla rent.

Epoxi är ett slags plastgolv som har fått härda fast. Det är det som gör golvet så slitstarkt och tåligt vilket gör att det håller sig snyggt i många år. Epoxigolv har under många år använts inom industrin på grund av sin tålighet. Men materialet passar även i andra miljöer som exempelvis kontor, storkök, offentliga miljöer och privata hem.

Golvet är väldigt enkelt att hålla rent och passar därför mycket bra i miljöer där det ställs extra höga krav på hygien. Till skillnad från många andra plastgolv är epoxigolv helt luktfria, vilket av många upplevs som en stor fördel. Det går dessutom att få epoxigolv i princip i vilken kulör som helst. Detta eftersom färgen blandas i golvmassan för hand strax innan golvet ska härdas.

Hur mycket kostar ett epoxigolv?

Epoxigolv är fogfria vilket gör dem extra säkra men också väldigt snygga. Vill man lägga ett epoxigolv i sina lokaler eller i sitt hem ska man anlita ett golvföretag som är specialister på industrigolv och epoxi. Det kan vara klokt att först ta in offerter från några olika företag som har industrigolv som specialitet, för att jämföra.

Tyvärr kan man inte bara ta den som lämnar det lägsta priset på offerten utan man bör också titta på referenser från tidigare uppdragsgivare och projekt. Detta då det krävs kunskap och erfarenhet för att kunna gjuta ett perfekt och hållbart epoxigolv. Skaffa ett slitstarkt golv via detta företag: epoxi-golv.se 

27 Jul 2022