Ett bra pooltak ger din pool längre livslängd

Att äga en pool i Sverige ställer lite annorlunda krav på skötsel och skydd om man jämför med andra länder. Vårt nordiska klimat – varma somrar och iskalla vintrar - gör att man måste sköta om sin pool på ett helt annat sätt. Där man i varmare länder kan låta sin pool vara mer självgående så måste man i Sverige under vintern se till att kylan inte fördärvar poolen i fråga. Det här gör man genom att investera i ett riktigt pooltak.

Många tänker då man nämner pooltak på en lösning där skydd endast ges uppifrån – det vill säga mot regn och snö; men pooltak är något som faktiskt skyddar även från sidorna. Om man på ett enkelt sätt ska förklara hur ett pooltak se ut så kan man jämföra det med en slags ostkupa som omsluter poolen. En isolerad sådan som alltså skyddar även mot de kallaste vinterdagarna där temperaturen kryper ned mot minus 20.

Kort sagt – ska man installera en pool på sin tomt i Sverige så måste man även investera i ett pooltak. Annars kommer livslängden för poolen i fråga bli ytterst begränsad.

Pooltak som skydd

Nu ska man även väga in andra fördelar i ett pooltak. Som exempel på detta kan vi säga att en familj just investerat i en pool och där man har tre stycken barn som gärna simmar och leker i denna. Barnen i fråga är väldigt små och får inte vistas i poolen utan föräldrarnas uppsikt och detta då olycksrisken – helt enkelt – är för hög. Då föräldrarna inte kan vara på sin vakt under dygnets alla timmar så investerar man istället i ett pooltak som man låser då poolen inte används. På det här enkla sättet så kan man förhindra att barnen råkar ut för olyckor och man kan som förälder slappna av och slippa oron som kombinationen pool och små barn annars kan ge.

Hitta rätt modell

En vanlig missuppfatting gällande pooltak är att de förfular intrycket av poolen och tomten där denna är placerad. Det här också med viss rätt – åtminstone om man ser till hur gårdagens modeller såg ut. Pooltak förr gjordes nämligen enbart i syfte att skydda och där lämnades således ingen kraft åt det rent estetiska, något som alltså kommit att ändras.

Dagens modeller är både snygga, lyxiga och prisvärda – utan att de för den saken skulle ger avkall på skyddet. Det som dessutom är bra är att dagens pooltak är lätta att sköta och hantera.

Man får alltså – för en rimlig summa – ett vackert skydd för sin pool och som inte på något sätt gör att omgivningen förfulas. Vilken modell man sedan väljer är lite upp till sin egen personliga smak och budget.

Modeller finns för de flesta typer av pooler och prisspannet varierar beroende på hur exklusivt pooltak man vill ha. Huvudsaken är att man väljer ett då detta garanterar att man har en pool att njuta av under en lång, lång tid framöver.

30 Aug 2017