En oas ovanför gatan

Man har det inte bättre än man gör sig, heter det. Det gäller förstås också din balkong. Du kan välja att ha en skräpig betongöken. Eller så gör du din egen sköna oas med värme, möbler och växter.

Ditt hem är alltid värt att satsa lite extra på. Det är där vi tillbringar en stor del av vår tid, vaken eller sovande. Där äter vi, sover och återhämtar oss. Det är vårt trygga ställe högt över marken i Västmanland. För den som bor i lägenhet kan en balkong vara ett extra andningshål.

Att ha balkong är att kunna vara ute fast hemma. Där kan vi kika på förbipasserande och passa på att få en smula sol. Vi kan äta och dricka och umgås. Det vill säga – om inte vädret sätter stopp för allting.

Vädersäkra din balkong

Vårt klimat gör inte livet enklare för den som trivs med att vara utomhus och använda balkongen. Stora delar av året är det helt enkelt regnigt och kallt. Inte undra på att vi är dåliga på att utnyttja balkongen. Vad gör man? Enkelt, du skaffar en inglasad balkong i Västerås.

När du väljer att glasa in balkongen har du plötsligt skaffat en större lägenhetsyta. Du kan använda ytor du aldrig nyttjat förut. Du kan ha möbler med textilöverdrag och du kan odla kryddor och ha blommor. Du kan också skaffa någon typ av uppvärmning till den inglasade balkongen. Med rätt förutsättningar har du då en plats att njuta på i stort sett året om.

12 Apr 2021