Drömmen om det perfekta hemmet

Kanske är det redan verkligt eller så är det fortfarande något som hägrar där borta i horisonten. Dags att lämna drömvärlden och äntligen säga hej till verkligheten. Låt äventyret börja.

Det är en sak att veta precis vad man önskar sig och en annan att faktiskt förverkliga den på egen hand. Är man en person som är kreativ och bra på att fixa saker tänker man kanske tanken att man skulle ro i land ett sådant projekt. Det är troligtvis helt sant. Frågan är bara hur slutresultatet blir och hur lång tid det tar innan allt är precis som man önskat. Om man inte provat förr kan det vara så att en liten självinsikt gror i bakhuvudet och därför gör att drömmen om och om igen läggs på is. En verklighet som många känner igen sig i. Men det behöver långt ifrån betyda att drömmen kommer att förbli just en dröm.

Dags att kavla upp ärmarna

Så varför inte bara ta och bestämma sig för att nu eller aldrig sätta igång. Att planera vad som ska göras och hur mycket kalaset får kosta är en bra början. Sen, istället för att åka till närmaste bygghandlare och beställa hem det man behöver, parkerar man sig framför datorn och börjar googla på firmor som kan tänkas kunna skapa drömhemmet. Har du till exempel ett projekt som mest handlar om att måla om huset både invändigt och utvändigt? Kanske tapetsera om och skapa en helt ny känsla? Bor du då exempelvis i Stockholmsområdet kan du googla på ”Målerifirma Stockholm”. Redan där kommer du att hitta flera företag med massor av kompetens. Sedan är det bara att välja.

Luta sig tillbaka och vänta

När man valt firma så är det bara att spåna tillsammans med sitt nya team och förklara vad man önskar sig i det slutliga resultatet. Det roligaste är att välja färger för både hus, väggar och tapeter när man vet att någon annan kommer att göra jobbet. Och man kan dessutom kräva att det blir precis som man kommit överens om. Varför inte åka bort och besöka vänner eller familj medans målerifirman gör sin magi. Då kan du få komma hem till ett färdigmålat hus där du direkt kan flytta in de nya möblerna som införskaffats. Inte så tokigt. Vill du att målarna ska må bra och vara fulla av energi, varför inte bjuda på lite fika och något läskande mellan varven?

7 Jul 2020