Den perfekta bostaden

Många är vi som frågat oss gång på gång hur man hittar den perfekta bostaden. Var ska den ligga och hur ser den ut? Vad innehåller en perfekt bostad i form av bekvämligheter och antal rum? Vet du?

Vi är inte bara ett antal utan vi är säkert en absolut majoritet och vi kanske närmar oss 95%. Vi som har en inre bild av det ultimata hemmet. Ser den likadan ut för alla den bilden? Troligen inte! Vissa av oss vill ha lugn och skog runt om. Andra vill ha lika mycket lugn men en vattenyta inom synhåll. Vissa vill ha grannar medan andra skyr sådana. Många vill ha rimligt nära till service som butiker och sjukvård men det är olika viktigt för olika människor även det. Lägenhet eller villa, stor tomt eller liten, trädgård eller naturtomt? Ja, eller hur? Frågorna och åsikterna är lika många som individerna.

Vad bör man tänka på när man funderar kring boendet?

Det finns mycket att tänka över men några saker är mer viktiga än andra. Den allra första är faktiskt den krassa verklighet som kallas ekonomi. Var kan jag bo utan att behöva leva på radhusbiff 24/7? Hur mycket pengar kan och vill jag lägga på boendet? Den frågan hör också ihop med den sociala situationen. Är du singel eller har du en partner eller har du en växande familj? Vilken typ av bostad kommer du vilja bo i fem år framåt?

En villa är trevlig och ger mycket frihet men kräver också att du sköter den. En lägenhet kan ha minst lika bra läge men ger inte samma möjligheter för eventuella barn och ger inte heller tillfälle till utevistelse på egen mark. Det finns grannar nära att förhålla sig till - vilket i och för sig kan vara lika sant då det rör sig om en fristående villa.

Hur hittar jag mitt bästa liv?

En överblick över bostadsmarknaden och hjälp med att hitta rätt görs bäst i samarbete med en mäklare. Speciellt om du planerar att flytta bohaget till ett område du inte känner väl sedan tidigare kan deras hjälp vara bra. För att få en uppfattning om utbudet och prisläget kan du prata med någon som är insatt i den lokala marknaden. Det är inte heller helt omöjligt att information och råd kan göra att du ser möjligheter och alternativ som kan passa dig utmärkt trots att du inte tidigare funderat i de banorna. Hur vill du bo? Söker du en mäklare? Då tipsar vi att läsa mer på denna hemsida: https://www.solnamäklare.se

9 Jul 2020