Därför visas inte priset på mögelsanering

De som tror att de har mögel i hemmet bör alltid genomföra en mögelkontroll. Genom fuktmätning och olika andra mätningar kan företag specialiserade på detta avgöra om en mögelsanering behöver ske eller inte. Om det behöver ske finns ett flertal företag att välja på. I alla fall för de som bor i större städer exempelvis Stockholm.

En snabb slagning på Eniro visar att hela 204 företag är noterade under mögelsanering i Stockholm. Nu är visserligen en del av dessa underentreprenörer eller vänder sig inte mot privatpersoner. Men utbudet är ändå stort.

Eftersom det är ett stort ingrepp, och därmed relativt dyrt, är det många som vill jämföra priser mellan flera olika företag. Men det är lättare sagt än gjort. Vid en kontroll på tio större mögelsaneringsföretag i Stockholm visade det sig att inte ett enda visade en prisnivå.

Behöver se objektet

Den tydligaste orsaken att pris inte presenteras är att flera faktorer avgör totalpriset på mögelsaneringen. Det kan liknas med badrumsrenoveringar där arbetstiden bland annat avgörs av storleken på badrummet, underliggande material och om det är kakel eller våtrumsmatta.

Av denna anledning är det mycket vanligt att företagen anger att de gratis kan komma ut och göra bedömning på plats. Därefter kan en gratis offert lämnas. En del företag i Stockholm har istället valt att information ska skickas in av personen som vill ha hjälp med mögelsaneringen. Detta med skriftliga beskrivningar, yta på bostaden och bilder på angreppen.

Prisexempel skulle kunna ges

Att det är svårt att ge exakta priser på hemsidan är alltså uppenbart. Det är helt enkelt för många parametrar att ta hänsyn till och företaget behöver få en överblick över problemet innan de kan avgöra slutgiltigt pris. Samtidigt behöver det ena inte utesluta det andra. Det är nämligen ofta som kunden vill ha ett ungefärligt pris för att förstå vad det handlar om för nivåer.

Flera företag inom badrumsrenovering ger exempel på sina hemsidor. Ett större företag i Stockholm har flera exempel presenterade. Det kan exempelvis vara att badrummet är på 15 kvm, att man väljer kakel på normal prisnivå osv. Därefter säger de att kostnaden är cirka X kronor. Självklart förstår besökarna på hemsidan att alla badrum inte kostar denna summa. Men de som har badrum i ungefärlig samma storlek och kräver liknande kvalité kan räkna med ett pris kring det angivna priset.

Men bland de mögelsaneringsföretag i Stockholm som undersökts var det inget som valde att ge prisexempel. Vågar man inte visa priset eller är det inget som ökar konverteringen? För kunderna hade det däremot varit positivt eftersom man snabbare sett om det varit värt med mögelsanering eller om det är bättre att riva bostaden och börja om.

Behöver du ta bort mögel från ditt hus? Läs mer här!

13 Nov 2017