Därför bör poolägare överväga att sätta upp stängsel

Stängsel runt tomten gör att du får kontroll över vilka som befinner sig i din trädgård. Bra för dig som har egen pool. Den kan nämligen vara en säkerhetsrisk.

På senare år har det blivit alltmer populärt att installera en egen pool i trädgården. Fullt förståeligt. Vem vill inte kunna leva livets glada, bekymmerslösa dagar vid poolkanten utan att behöva lämna hemmet på hela semestern? Men har du tänkt på att det där med vatten inte är helt bekymmerslöst ändå.

En pool är nämligen inte bara en rolig grej att ha i trädgården. Den är också, tyvärr, en säkerhetsrisk. Inte minst för barn och djur. Det vill säga – de som lockas till vatten, men som inte kan simma. Och den säkerhetsrisken är det du som är poolägare som har ansvaret för att minimera.

Stängsel håller badsugna barn borta

Du ska självklart vidta alla nödvändiga åtgärder i direkt anslutning till poolen. Men tänk också på att mycket är vunnet bara genom att se till att varken djur eller barn kan komma in på din tomt utan att du själv släpper in dem. Detta kan du se till genom att sätta upp stängsel runt tomtgränsen.

Självklart kan du låta kvarterets ungar komma och bada i din pool om du vill. Om du själv har barn kan det vara direkt önskvärt att de får ha kompisar över till poolen. Men du som har ansvaret för poolen MÅSTE hålla koll på när och hur det badas. Hitta ett stängsel som passar ditt hus här: www.stängselservice.nu

6 Jun 2022