Dags att göra en större rensning hemma?

Behöver du storrensa? Det är lätt att samla på sig onödiga prylar där hemma. Eller så är det dags att flytta från ett hus till en mindre lägenhet. Då kan ett alternativ vara att hyra en container.

Är du villaägare så har du säkert någon gång stått inför att behöva göra en större rensning hemma. Det kan vara för att du ska flytta eller bara för att det är lätt att samla på sig saker man inte längre behöver. Ibland kan det också vara för att man har gjort större rensningar på tomten. Det kan lätt upplevas som att det krävs alldeles för många vändor till tippen med ett vanligt släp. Ett smidigt alternativ är att hyra en container! Då får man mer tid över att fokusera på själva rensningen.

Vad ska man tänka på när man hyr container?

Även om det är smidigt att hyra container bör du vara observant på att även här behöver du göra en sopsortering. Det går att hyra en container för osorterade sopor men det blir i regel betydligt mycket dyrare. Så istället för att hyra en av de största modellerna kan det vara en god idé att hyra mindre och i omgångar. Det är inte bara mer ekonomiskt utan bättre för miljön. Dessutom kan det vara lättare och billigare att själv transportera mindre mängder till tippen. Ofta är det inte stora volymer av exempelvis elektronik som ska kastas. Det finns många som hyr ut containers men det är bra att boka en i god tid.

Ha koll på villkoren innan du hyr

Olika företag har olika prissättningar. En del har fasta priser och andra sätter priser utefter vikten. Därför bör du kontrollera vad som gäller innan du hyr. Du behöver också kontrollera så du verkligen är tillåten att ställa containern där du vill ha den. Skulle du vara tvungen att flytta den till en plats långt ifrån bostaden så kanske det inte ens är värt att hyra en. Ibland kan man också behöva ansöka om tillstånd och det åligger den som hyr att kontrollera och söka tillstånd. När du hyr en container ska du också höra med företaget vad som får slängas. Ibland är det förbjudet att slänga miljöfarliga produkter. Detsamma gäller för elektronik. Det finns en maxlastvikt på containrar och det är du som kastar saker i den som är ansvarig för att se till att containern inte överstiger denna vikt.

1 Jul 2020