Chevron golv tar parketten till en ny nivå

Att få lagt olika typer av parkettgolv har varit inne länge. Men för den som vill ha det lilla extra finns även Chevron golv. Det liknar parkett till viss del.

Nya golv skulle läggas in i den gamla lägenheten. Men de kunde inte ta vilket golv som helst. Lägenheten var anrik med stuckaturer och högt i tak. Paret Eliasson var överens om att det skulle vara en hädelse att lägga in ett laminatgolv. Därför tog de sig god tid att leta rätt på ett trägolv som skulle passa perfekt.

I början lutade det åt fiskbensparkett som faktiskt var i stil med den galanta våningen. De hade hittat ett som var perfekt men ändå beslutat sig för att vänta lite. Det var precis som om de kände på sig att något annat skulle komma upp. En vecka senare berättade en gemensam bekant att de hade lagt in ett jättesnyggt golv som kallades chevron.

Valet föll på ett chevron golv

Ordet hade triggat deras nyfikenhet och de hade frågat om de fick komma och titta på detta chevrongolv. De hade blivit helt hänförda. Det påminde om fiskbensparkett men hade lite annorlunda sågade stavar. De fick veta att det fanns i olika träsorter och olika bredd. Så nu krävdes fler beslut.

Till sist hade de valt ett chevrongolv i ek. Golvet hade köpts ganska omgående och lagts in av professionella golvläggare. Båda var eniga om att de inte skulle ångra sig över valet. Det passade givetvis perfekt då golvtypen även kunde återfinnas hos kungligheter som bara hade det bästa.

24 Jul 2022