BRF:er behöver snickare mest hela tiden

Bor man i en BRF, som är någorlunda med i svängarna när det kommer till inredning, kommer man att behöva en snickare mest hela tiden. Det är mycket som ska skötas och underhållas när det kommer till bostadsrättsföreningar. BRF:er med gott omdöme ser till att de egna medlemmarna har en utealtan som man kan utnyttja för större grillpartys, eller bara en altan att sitta på lata sommardagar. Har man ingen möjlighet att bygga en altan på markplan, kan man alltid bygga ett penthouse, med plats för trädgård på fastighetens tak. Då gäller det att se till att göra under arbetet på ett mycket professionellt sätt.

Är man en BRF kan det vara bra att fundera i ekonomiska termer; varför inte skaffa en ekonomi som i sin tur gör att man successivt höjer värdet på fastigheten som man äger tillsammans? Och om man nu skulle vilja göra det, hur gör man på bästa sätt? Här tar vi upp olika alternativ som BRF kan låta snickare ta fram och som höjer värdet på huset.

Bastu och pool

Varför inte bygga en bastu som alla kan använda? Till en sådan kan man dessutom bygga en pool, där man kan svalka av sig. Kanske barnen kan lära sig simma där? Pensionärerna kan få sin dagliga motion, och barnfamiljerna slipper trängas i överfulla simhallar. Att bygga en pool är ett ganska stort bygge och kräver en god ekonomi, både för att låta bygga en sådan, men också att underhålla en sådan pool. Att bygga en pool, ute eller inne kan gå på allt mellan 30.000-100.000 kronor, beroende på materialval.

Eget gym

Ett eget gym är ingen dum idé. Har man det tillsammans med en bastu och en pool har du ett stort mervärde för medlemmarna i en BRF, vilket höjer priset på bostäderna i er BRF. De flesta använder sig av gym, och det är på inget sätt som när det enbart var unga killar i tonåren som använde vikterna för att träna upp sina muskler. Idag går ung som gammal på gym, vilket gör att ett gym skulle kunna bli ett frekvent använt utrymme för de flesta i en BRF.

Innergård som gör det möjligt sitta ute

Detta är det vanligaste som de flesta BRF gör; en mysig innergård som alla kan använda. Här kan man placera utegrillar som kan användas av alla. Då kan man bygga gungor och sandlådor i anslutningen till grillplatsen, så att barnen har något att göra medan de vuxna grillar.

Ett Penthouse

Ett Penthouse ovanpå taket är bland det mest kostnadskrävande bygget, men samtidigt det som kan inbringa mest inkomster. Har man en fastighet och har den ekonomiska möjligheten att utöka sitt fastighetsbestånd på detta sätt är det något vi rekommenderar. De bostäderna som ett penthouse kan erbjuda brukar inbringa stora inkomster för BRF:er. Har man råd med detta kan man ta riktigt bra betalt vid en försäljning.

4 Jun 2018