Bli en framgångsrik mäklare på Östermalm

Du som vill jobba som mäklare på Östermalm står inför en alldeles särskild utmaning. Stadsdelens bostadsmarknad skiljer sig en hel del åt från övriga landets.

Att arbeta som mäklare är ett alldeles utmärkt val av karriär. Mäklaryrket är omväxlande och erbjuder möjligheter till både högt tempo och ett högt arvode. Om du arbetar hårt, det vill säga. Att vara mäklare är inget för latmaskar. Här gäller det att vara på topp jämt, och tillgänglig dygnet runt. I synnerhet om du vill arbeta som mäklare på Östermalm.

Att stadsdelen Östermalm i Stockholm erbjuder några av landets mest exklusiva bostadsadresser har säkert inte gått dig som aspirerar till att bli mäklare förbi. Här kostar lägenheterna många, många miljoner – vilket också innebär att det kan finnas saftiga arvoden för dig som mäklare att hämta hem. Det gäller bara att hålla koll på alla traditioner och hemliga koder som florerar på Östermalm.

Diskretion är av största vikt för mäklare

Det viktigaste för att lyckas som mäklare på Östermalm kan beskrivas med ett ord: diskretion. Här kommer du komma i kontakt med namnkunniga säljare och köpare, som ofta inte vill dra uppmärksamheten till sig. På Östermalm kommer du arbeta med många försäljningar som aldrig kommer ut på den officiella marknaden.

Östermalm är en utmaning för alla mäklare. Men lyckas du där kan du lyckas var som helst. Kom bara ihåg vikten av att alltid bibehålla goda relationer även med mer utmanande kunder. Det är inte bara fastigheterna i sig du säljer till kunderna, utan även din image.

19 Apr 2022