Behöver man en sopmaskin till sin BRF?

Är ni en BRF och söker sopmaskiner för era fastigheter? Det kan vara svårt att veta vad man ska titta efter och kanske svårt att beräkna hur mycket arbete som krävs för att det ska löna sig att handla in en sopmaskin som underlättar för personalen som ska ta hand om er BRF. Då kan det vara läge för att hyra sopmaskiner för de säsonger som kräver sopmaskiner vid städning och underhåll av parkeringsplatser, lekparker och trädgård, eller innergårdar som kanske finns i era BRF:er.

Beräkna ytan som ska städas

Det första steget är att beräkna ungefär den yta som ska städas. Handlar det om 100 kvadratmeter? Här är det samma beräkningar som man gör till exempel när det kommer till gräsmattor som ska klippas. Beräkna istället den yta som ska städas och underhållas. Hyr man dessa maskiner, kan man gott och väl hyr en sopmaskin som kanske får underhålla på flera olika platser. 

Välj rätt maskintyp

När ni väl hat tänkt igenom vilken yta det handlar om som ska underhållas är det viktigt att  tänka igenom vilken typ av sopmaskin som ni behöver; här kan man välja på allt mellan lastbilar som sopar rent hela vägar, till små sopmaskiner som man går med och som sopar gångvägar, lekplatser och innergårdar.

Service och reparationer

Skulle det hända någon av era sopmaskiner, är det bara att lämna in dem och få en maskin som ersättning under tiden som sopmaskinen repareras. Skulle det sedan vara så att ni är intresserade av att köpa en maskin kan man säkert göra ett bra avtal om att få köpa loss sopmaskinen.

Vilken leverantör ska man välja?

Det kan ju vara en viktig del att ha ett stort sortiment att välja på. Man vill kunna välja mellan allt från stora sopmaskiner till små, med eller utan sladd. Beroende på storleken på ytan som ska städas kan man behöva storlek på sopmaskinen. Har man någon som arbetar med olika sysslor för en och samma BRF, vill man inte att endast sopningen tar all tid som behöver läggas på annat. Här kommer en avvägning av fördelning av tiden in. Vad ska man prioritera? Vad är viktigt? Vad är mest effektivt?

Välj en leverantör med kostnadseffektiva maskiner

Här gäller det att välja en leverantör av sopmaskiner som är så kostnadseffektiva det bara går. Hä gäller att jämföra olika maskiner. Kan du välja mellan en sopmaskin som klarar av 1000 kvadratmeter per timme, eller som klarar av 2500 kvadratmeter per 10 minuter; så förstår du vad de olika maskinerna kan göra. Jämför de olika maskinerna och beräkna den som du tycker det är värt att det tar och jämför det med priset, då gör du ett bra val.

Välj en leverantör med miljömedvetenhet

Välj gärna en leverantör som tänker och handlar så miljömedvetet det bara går. Här finns det val som en leverantör av sopmaskiner kan göra; att reparera så långt det bara går eller endast handla in, i en slit-och-släng-attityd, eller som är mån om att återanvända och reparera så långt  det bara går.

19 Jun 2018