Balkonginglasning kan behövas i Uppsala

Balkonginglasning kan vara ett starkt önskemål, eller krav, vid köp av lägenhet i Uppsala. Om bostaden saknar detta så kan man dock ordna det på egen hand.

Carlos hade funnit kärleken. Det var blonda, svenska Anna som hade fått honom på fall. För hennes skull hade han flyttat till Sverige – till Uppsala närmare bestämt. Första tiden som sammanboende hade de bott i den lägenhet som Anna hade haft sedan studietiden. Men den var alldeles för liten för dem båda. Dessutom väntade de nu tillökning inom några månader.

Alltså hade de börjar leta efter en ny lägenhet. Det fanns dock en sak som Carlos inte uppskattade med livet i Sverige och det var vädret. Han hade svårt att vänja sig vid blåsten, regnet och kylan. Därför hade han ett ovillkorligt krav vad gällde nya bostaden. Han krävde att de skulle ha en lägenhet med inglasad balkong.

Fixa balkonginglasning

Det skulle dock visa sig vara svårt att hitta en lägenhet med inglasad balkong i Uppsala som dessutom uppfyllde alla andra krav och önskemål som paret hade. Nu hade de varit på visning i en lägenhet som var toppen på alla sätt, förutom att balkongen inte var inglasad. Skulle de inte kunna ta den ändå? Anna var verkligen förtjust i den och budgivningen hade redan satt igång.

“Vi kan faktiskt se till att själva få balkongen inglasad”, sa hon till Carlos. Du ser ju att det finns andra lägenheter i huset där det har gjorts. Ja, det var ju en idé. Så fick det bli.

30 Nov 2022