Även en färghandel kan behöva nytt butiksgolv

Ett butiksgolv utsätts för mycket större påfrestningar och slitage än vad ett golv i ett bostadshus gör. Ett vinylgolv är ofta ett bra och hållbart alternativ.

Molly drev färghandel. Hon hade övertagit en befintlig affär. Lokalerna var ganska slitna och behövde renoveras. Särskilt golvet hade fått utstå mycket slitage under årens lopp. I gångarna var det nästan som djupa spår där folk gått mest.

De kunder som besöker en färghandel är ofta människor som gillar att ha det snyggt omkring sig. Det är ju därför de vill köpa färg för att piffa upp där hemma. Då är det minst sagt oinspirerande att komma till en butik som ser sliten och medfaren ut. Molly ville verkligen fräscha upp lokalerna så att kunderna skulle få känslan av hur snyggt det var möjligt att göra med lite färg.

Nytt butiksgolv

Förutom att golvet skulle vara snyggt och färgglatt så ville hon förstås att det skulle hålla i många år framöver. Av hur det såg ut nu förstod hon mycket väl hur mycket ett butiksgolv slits. Hon vände sig därför till en golvläggarfirma för att få råd och tips.

Firman rekommenderade ett LVT-golv. Det hade Molly aldrig hört talas om förut men förstod snart att det var en slags exklusivt vinylgolv. Ett sådant fick det bli. Det skulle läggas i olika färger som ledde till de olika delarna av butikerna, som en slags färgkodning. Detta skulle verkligen bli bra. Hon kunde knappt vänta tills det blev klart och hon fick ta emot de första kunderna.

10 Jul 2022