Är ett spabad något för ditt hus?

Det finns många sätt att ge det där lilla extra till sin villa. En liten detalj som höjer husets värde, en liten investering som gör vardagen lite skönare, en kostnad som hela tiden ger någonting tillbaka och där man verkligen kan se avundsjukan i grannarnas ögon. kort och gott; har man pengar över så finns det definitivt ett värde i att renovera, bygga nytt eller köpa saker som man alltid har drömt om.

Har vi då några konkreta exempel på var man kan lägga dessa pengar? Ja, vi tycker framförallt allt att en investering ger lite mer valuta för pengarna än andra och att den väl uppfyller de saker vi ovan nämnde. Nämligen ett spabad. Ett spabad höjer husets värde vid en framtida försäljning. Ett spabad gör vardagen lite (läs mycket!) skönare och det kommer definitivt att rendera en hel del avundsjuka blickar i kvarteret. Det som är talande i sammanhanget är att fler och fler villaägare också gör denna investering; man vet att ett spabad kan förändra livet till det bättre och då det heller inte är så extremt dyrt så blir det heller inte tal om att man äventyrar sin framtida ekonomi på köpet.

Viktiga punkter angående ett spabad

Det finns dock några saker som är viktiga att veta om- och att ha i åtanke innan man bestämmer sig. Vi tänkte rada upp några av dessa i punkter så att det hela blir enklare att följa.

  • Varför ett spabad? Fördelen med just ett spabad i förhållande till en bastutunna eller en pool handlar om det minimala jobbet. Väljer du exempelvis en bastutunna så måste du elda (förutsatt att den är vedeldad, naturligtvis) och du måste sköta den på ett helt annat sätt. Väljer du en pool så kan du dels inte använda den under vinterhalvåret och dels så kräver en sådan väldigt mycket skötsel där allt från rengöring till annat underhåll ska räknas in. Ett spabad är, helt enkelt, en väldigt lättskött anordning.
  • Dygnet runt, året om. Oavsett vilken tid på dygnet det handlar om och om det är mitt i vintern - ditt spabad står redo att välkomna dig, din familj och dina gäster. I och med att det värms upp av elektricitet så kan det spontana badet få fritt spelrum. Du behöver således inte inta några större förberedelser - det är bara att hoppa i.
  • En bakteriehärd? Nej, men det är upp till dig att sköta ditt spabad så att det håller en god hygien. Lyssna på råden som din återförsäljare ger och se till att vara noggrann med att mäta vattnets PH-värde. Vattnet i ett spabad behöver bytas två-tre gånger per år för högsta kvalitet.
  • Val av spabad och placeringen av detta. Det finns extremt många modeller på marknaden och det finns ett enormt prisspann dem emellan. Vårt råd är att du dels anpassar badet efter hur din familj ser ut och att du dels går upp en prisklass för ett mer hållbart bad. Se även över själva placeringen. Vill ni sitta i sol, hur långt från verandan kan ni ställa badet och finns det möjlighet att exempelvis bygga ett litet, mysigt trädäck i anslutning? För bästa effekt så bör du ta hjälp med grundarbetet med plattan - det är extremt viktigt att denna är rak.
  • Mervärdet. I ett spabad finns den ventil för själslig rekreation som vår uppskruvade vardag behöver. Slå av mobilen, sätt dig ner i det heta badet och känn hur lugnet sänker sig över dig. Hur ofta får du idag en möjlighet att verkligen njuta av tillvaron ensam eller tillsammans med din familj? Alltför sällan, skulle vi tro - ett spabad ger den möjligheten.
6 Jun 2017