Är ditt hem hållbart?

Många vill leva mer hållbart och en sak man kan göra en förbättring inom är boendet. Hur kan du förbättra ditt boende? Du kan ändra på din värmekälla eller kanske se över ditt klimatskal.

Hur du lever och bor är frågor som kommer upp när man pratar om hållbarhet. Det finns mycket man kan göra för att förbättra sitt hem och göra det mer hållbart. Vissa saker man kan bidra med behöver inte kosta så mycket pengar, men det finns också större projekt som man kan starta.

En sak som är bra att se över är husets klimatskal, och nu kanske du undrar vad det är. Med ett klimatskal menas hur huset är uppbyggt och tätat och var det sipprar ut energi. Ett osynligt skal helt enkelt, ett skal som inkapslar husets energi, och detta skal kan förbättras. Det är möjligt att undersöka och mäta hur husets klimatskal ser ut för att sedan kunna åtgärda läckage. Ett problem som är vanligt är att man har dåligt tätade fönster och att värmen letar sig ut där.

Att byta värmekälla

En populär värmekälla är värmepumpar och det är många som är nöjda med denna värmekälla. Det finns flera olika varianter på värmepumpar och när man ska välja är det bra att få professionell hjälp så att det blir rätt. Om du väljer att satsa på värmepump som värmekälla kommer du inte bli besviken. Det är ett alternativ som sköter sig självt och det är ett miljövänligt sätt att värma upp huset. Läs mer om värmepumpar på denna hemsida: https://www.värmepumparhaninge.se

8 Dec 2020