Är det länge sedan som du lade ditt tak?

Tänk vad tak ändå är viktiga för våra hus. De ska skydda både huset och oss, som bor i husen från att regna och snöa in. Har vi så heta somrar framför oss, som vi hade de senaste åren, kommer vi även att behöva tak som skyddar mot den heta och farliga solen och dess UV-strålar. Kanske vi inför framtiden kommer att behöva lika mycket skydd mot solen som mot väder och vind? Då är det mycket viktigt med solskyddande tak. 

Dags att se över taket?

Är det länge sedan som du renoverade ditt villatak, är det dags att se över det. Du vet väl att alltför många försäkringsbolag vägrar att betala ut ersättning för skador som kommer på villan på grund av skador på villatak? Det är nämligen alltför vanligt att villaägare struntar i taket och slarvar med renoveringarna av taket. Förutom att renovera taken regelbundet, är det viktigt att själv se över sina villatak.

Tänk på säkerheten på taket

Tänk bara på faran om du ger dig upp på taket själv. Det är alltför många som tappar fotfästet på taket och ramlar ner. Det gäller därför att alltid bära en säkerhetslina som är fästad vid en stadig punkt på taket. Dessutom borde du alltid använda hjälm när du ger dig upp på taket. Eller så anlitar du en firma som kommer och gör renoveringen av taket ordentligt.

Anlita takläggare som arbetar nära 

Bor du i Stockholm, närmare bestämt i någon av villa-förorterna som Bromma, Lidingö, Täby eller i något annat villaområde, har du flera 100-tal takläggare att välja mellan. Då är det viktigt att välja en pålitlig takläggare i Bromma, Lidingö, Täby eller i någon annat villaområde, som kan komma och renovera taket. Det viktigaste är ju att taket är tätt och oskadat, men även utseendet på taket är viktigt.

Om taket inte är väl lagt när det görs första gången är det desto viktigare att det renoveras på rätt sätt efteråt. Underlaget är minst lika viktigt som yttertaket och att det är lgt med rätta material, rätta vinklar; alltås att taket har rätt lutning och är gjort av rätta material.

Välj rätta material för takläggningen

När det kommer till material för villatak, finns det olika material med olika hållbarhet och utseende. Det som är det mest klassiska taket är det i tegel. Varför inte passa på att bli din egen elproducent? Då kan du få tak med integrerade solpaneler. Då kan du få ett nytt tak och samtidigt få ett integrerat energitak som omvandlar solenergin till elektricitet.

6 Dec 2018