Äntligen solceller i Uppsala

För vissa är det viktigt att hitta miljövänliga alternativ i sin vardag. För den som bor i Uppsala och drömmer om solceller är det enkelt, bara kontakta ett bolag med rätt inriktning.

En av dessa miljökämpar hette Arne. Han hade precis flyttat till ett hus i utkanten av Uppsala. Miljö var hans stora intresse och trots att han var ny i trakten hade han redan blivit ett bekant ansikte vid källsorteringscentralen. Det fanns en anledning till att han flyttat just hit. Här finns ett företag som specialiserat sig på solceller, något han ville ha. Inte nog med att han skulle värna om miljön, han skulle tjäna pengar på det.

Nya uppsalabon kunde allt om solceller

En representant för företaget kom och hälsade på och givetvis hade Arne kokat kaffe. Mannen som fått en rundtur innan kaffet berättade att Arnes tak var perfekt. Det skulle räcka långt för hans energiförsörjning. Men Arne hade andra planer. Han hade en stor lada på tomten som även den skulle fyllas med solceller.

Trots att mannen försäkrade honom om att huset var tillräckligt så hade Arne bestämt sig. Det var bara att göra som han önskade. Han ville bara försäkra sig om att Arne förstod. Många gånger hade han mött skeptiker när det gällde solceller. Men aldrig hade han träffat någon som Arne. Mannen var besatt av tanken på att tjäna pengar på sina solceller. När han svängde ut från gården kunde han inte hålla tillbaka skrattet som byggts upp vid mötet med den märklige mannen.

31 Jan 2022