Anpassa hemmet efter dina behov

Om du bygger ett nytt hus så kommer du säkert välja ett hus som passar perfekt för dig och din familj. Men vad händer om du har speciella behov av anpassningar, om du har ett funktionshinder?

Det kanske kan vara svårt att förstå hur besvärligt allt kan bli om du inte kan använda delar av din kropp. Om du exempelvis sitter i rullstol så kan det vara stora svårigheter att laga mat, ta en dusch eller ens komma in i badrummet för att gå på toaletten. För att du ska kunna leva ett normalt och drägligt liv behöver du därför se över ditt hem och göra en bostadsanpassning i Stockholm. Men vad anpassningen består i kan variera beroende på hur ditt hem ser ut och vilket funktionshinder som du har.

Sänka och bredda

En del av hemmet som brukar vara bland det första att anpassas är dörrhålen. Det kan vara svårt att komma in där du behöver, även om du inte är rullstolsbunden. Anpassningar brukar även ske av ingången till ditt hus, där trappor är vanliga och kan innebära stora svårigheter att ta sig upp i. Att anpassningar ofta behöver ske i badrum och kök är nog inte heller så överraskande, men man behöver också ofta se över sovrummet. Även om det där kan räcka med åtgärder som att sänka eller höja en säng och att installera larm, som den boende kan nyttja vid behov. För det är ditt hem som ska fungera perfekt för dig.

26 Jun 2021