Anledningar till varför du ska överväga en badrumsrenovering

Badrummet är den plats i hemmet som tillsammans med köket är den där vi spenderar mycket tid. Liksom köket så är det också så att utomstående ofta har badrummets skick som en slags måttstock kring hur man bedömer skicket på din bostad. Har du gäster så är det troligt att de reagerar på ett ofräscht badrum snarare än att de brys sig om hur exempelvis ditt sovrum ser ut, eller hur?

Badrummet är en plats som bör hållas i ett gott skick och vi tänkte lite snabbt rada upp några starka skäl till varför du – förutsatt att du har ett slitet, badrum som är lite till åren – bör överväga att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm (om vi säger att det är där du bor). Vi radar upp dessa skäl i punkter och enligt följande:

  • Rot-avdraget: Att du idag kan anlita professionell hjälp för exempelvis en badrumsrenovering och dra av 30% av den totala arbetskostnaden – med ett årligt tak om 50.000 kronor – gör att det inte behöver bli så himla dyrt; särkilt i kombination med vår nästa punkt:
  • Det stora urvalet. Gällande kakel, blandare, duschväggar – ja, allt – så har du idag väldigt goda möjligheter att komma undan relativt billigt. De större bygghandlarna ligger i skyttegravarna och ett priskrig dem emellan råder. Dra nytta av den konkurrensen!
  • Dra nytta av konkurrensen mellan hantverkare. I en stor stad som Stockholm så kan din badrumsrenovering bli ännu lite billigare om du bara anstränger dig. Genom att kontakta så många företag som möjligt så kommer du att märka att priserna och offerterna skiljer sig extremt mycket åt. Ta in offerter och jämför- där finns pengar att tjäna.
  • Mervärde. Det är inte alls ovanligt att en badrumsrenovering kan leda till ett väldigt högt slutpris den dagen man beslutar sig för att sälja sin bostad. i synnerhet – återigen – om man bor i en större stad. Stockholm exempelvis; där är en badrumsrenovering innan försäljning nästan en garanti på en budgivning och ett högt slutpris.
  • Naturligtvis. Den största anledningen till varför en badrumsrenovering bör övervägas är att man bor så mycket bättre efteråt. Ett snyggt, fräscht och funktionellt badrum ger det där lilla extra och skapar en vardagslyx som få andra saker har potential att göra.

För att underlätta så tänkte vi även sammanställa några punkter som du bör tänka på. Här förutsätter vi att du anlitar professionell hjälp och att du inte genomför din badrumsrenovering på egen hand (något som du får göra för övrigt – men som naturligtvis kräver god kunskap).

  • Garanti och försäkring. Se till att få garanti på jobbet och se till att företaget jobbar mot ett försäkringsbolag.
  • Våtrumsintyg. Det ska du också se till att få efter att jobbet är utfört.
  • Kolla upp att företaget har certifikat för att jobba i våtrum.
  • Pengar genom dig. Skulle någonting dyka upp under projektet och medföra en högre kostnad – se till att du informeras och får en chans att ta ställning till den då. Betala aldrig i förskott.
  • Referenser. Ett bra sätt att välja rätt företag är att kontakta tidigare kunder. Ring några stycken och hör hur de upplevt sin badrumsrenovering.
25 Dec 2016