3 saker du bör fundera över inför mattläggning

Är du trött på kalla och hårda golv? Skulle du vilja ha en mjuk matta under fötterna i alla delar av bostaden och inte bara under soffbordet? Då kanske det är hög tid att lägga matta i hemmet!

Ett kallt golv är aldrig särskilt trevligt att gå på. Speciellt otrevligt är det på vintern när man har svårt att hålla värmen en hel dag och bara längtar hem till en varm bostad. Tänk då att få komma hem och ta av sig skorna för att kliva ut på en varm och mysig matta! I Sverige är det ju som bekant vinter nästan halva delen av året. Då är det värt att anpassa sin inomhusmiljö efter den som råder utomhus. Det är naturligtvis lika mysigt med en matta även under årets varmare månader!

Tyg, trä, eller sten? Fördelarna med en heltäckningsmatta

Men det är ju inte bara värmen och mysighetsfaktorn som blir större av en heltäckningsmatta. Det är också praktiskt! Ett trägolv har visserligen ett långt liv men det är ofta dyrt att lägga och blir repigt och matt med tiden. Ett stengolv är hållbart men blir lätt kallt, och tappar man någonting av värde så är det kört! En matta behöver självklart även den regelbundet underhåll, men det är både enklare, billigare och mer tidseffektivt att rengöra en matta än att slipa och olja ett trägolv.

Mattan som en viktig inredningsdetalj

Sedan kan ju en matta även fungera som en inredningsdetalj. Är du kanske ute efter den där speciella och lyxiga hotellkänslan i ditt sovrum men inte riktigt har fått till det med bara möbler och accessoarer? Lyxkänslan får du snabbast genom att lägga in en mjuk och gosig heltäckningsmatta i hög kvalitet. Dovare toner ger ett mer sobert uttryck – precis som på de finaste hotellen. Med en matta i en starkare kulör eller med ett mönster kan du istället skapa en mer personlig stil på rummet. En heltäckningsmatta är inte bara en matta utan så mycket mer. Det är något som kommunicerar med nästan alla dina sinnen. Likväl som att mattan är mjuk under fötterna så är den vacker att se på. Samtidigt verkar den ljuddämpande, vilket kan göra en enorm skillnad, speciellt i stora och luftiga utrymmen. I sådana lokaler har man ofta problem med att det ekar och att det känns både tomt och kalt. Det råder man snabbt bot på med en heltäckningsmatta. Vi tipsar denna webbsida för mattläggning: https://www.mattläggareuppsala.se

19 May 2020